Zeytin Silkme Makinası


Zeytin çok eski yıllardan beri insanların hayatlarındadır. Uzun ömürlü olmanın sırlarından olduğu düşünülen zeytini sofralarımızdan eksik etmiyor ve yaşamımızın bir çok alanında kullanıyoruz.

Bir çok yöntemle zeytin toplama yapılabilir en eski yöntemlerden olan elle ve sırıkla toplamak çok zahmetli ve yorucudur. Ayrıca sırıkla dallara vurarak yapılan toplama da ağaca zarar vermektedir.

Zeytin hasadının yaklaştığı dönemlerde, zeytin toplayıcıları kısa zamanda, çok yorulmadan zeytin toplayabilecekleri, ürününe ve ağaca zarar vermeyecek silkme makinası ararlar. Bir çok etkene göre karar verilecek olan silkme makinalarını iyi araştırılmalı ve öyle karar verilmelidir. En iyi Zeytin Silkme Makinası hangisi diye sorarsanız, piyasada oldukça fazla ürün vardır. Arazinin yapısına göre ve ağaç dalların yoğunluğuna göre karar vermelisiniz. Örneğin; taraklı zeytin makinası yüksek ve sık dallara sahip olmayan zeytin ağaçlarında kullanılır. Kancalı silkelemeli zeytin hasat makinası ise iri meyveli ve sık dalları bulanan ağaçlarda kullanılır.

Yaygın bir zeytin hasat yöntemi, taraklı zeytin hasat makinesidir; bu makinelerin kullanımı yaygın olmasına rağmen, zeytin ağacı için taraklar daha genç dallara ve tomurcuklara zarar verebilir ve sonraki yıl için zeytin üretimini etkilenir. Bu yöntemde ek olarak zeytinler alt tarafa serilen filelerden dışarıya doğru fırlayabilir.

Zeytin Hasat Makinesi kullanıcı Yorumları ile öne çıkan Cifarelli SC 605 Zeytin Hasat Makinesi; zeytinin olgunlaştığı doğru anda kullanıldığı takdirde %90-95’lik kısmını döker. SC 605 zeytin hasat makinesi (cifarelli) günde 2500-4000 kg arasında hasat elde edebilirsiniz. Zeytin hasat makinenizi stabil tutmayı sağlayan özel kanca ve frekans ağaca ve dallarına zarar vermez. Makinede bulunan antivibrasyon sistemi Cifarelli SC 605 zeytin hasat makinesi kullanıcısı minimum titreşim duyar.

Sırt Akülü Zeytin Silkme Makinası Fiyatları oldukça farklılık göstermektedir. Tüm Zeytin Silkeleme Makinası Fiyatları için Bultarım sitesini ziyaret edip. Uygun fiyat, ücretsiz kargo ve taksit imkanıyla satın alabilirsiniz.